Започна изплащането на обезщетенията за имотите, отчуждени с Решение на

...
Започна изплащането на обезщетенията за имотите, отчуждени с Решение на
Коментари Харесай

С 3,1 млн. лв. обезщетяват собственици на имоти от Лот 6 на АМ „Хемус“

Започна изплащането на компенсациите за парцелите, отчуждени с Решение на Министерски съвет №211 от 7 април 2022 година, свързани с построяването на Автомагистрала „ Хемус “. Решението визира парцели в землищата на община Павликени: град Павликени и селата Дъскот, Паскалевец и Патреш; община Велико Търново – селата Дичин, Никюп и Ресен; община Полски Тръмбеш – селата Куцина, Стефан Стамболово и Поски Сеновец. Отсечката съставлява Лот 6 на автомагистралата. За отчуждените парцели са планувани общо 3 128 098,50 лева, оповестяват от регионалната администрация във Велико Търново.

Правоимащите лица би трябвало да показват в Центъра за административно обслужване на Областна администрация набор от документи, надлежно за физически и юридически лица, които са налични както в центъра, по този начин и на уеб страницата на регионална администрация Велико Търново www.vt.government.bg.
Документи се одобряват както на място, по този начин и по пощенски път или посредством лицензиран пощенски оператор.
За суми до 1 000 лева заплащанията могат да се осъществят и на каса, а за суми, надвишаващи 1 000 лева – единствено по банков път, прецизират от регионалната администрация.

Тече и погашение на компенсации за парцелите в землищата на с. Връбовка, с. Бутово и гр. Павликени в община Павликени, както и землището на гр. Сухиндол, които са в обсега на Лот 5 на Автомагистрала „ Хемус “. До момента на правоимащи за този лот са изплатени 515 888,67 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР