Започна евакуацията на жители от украинския град Суми след нощ

...
Започна евакуацията на жители от украинския град Суми след нощ
Коментари Харесай

Започна евакуацията на жители от украинския град Суми

Започна евакуацията на поданици от украинския град Суми след нощ на нови съветски бомбардировки в централна и източна Украйна.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви, че от 9 часа сутринта българско време съветските сили в Украйна съблюдават режим на мъртвило, като са отворени филантропични коридори от Киев, Суми, Харков, Чернигов и Мариупол.

От украинска страна бе доказано, че е в ход евакуацията на поданици на Суми и задгранични студенти.

Осигуреният филантропичен кулоар е към различен украински град - Полтава, на 175 километра в южна посока. Договореното преустановяване на огъня е до 21 часа.

И тази нощ Суми бе сцена на съветски бомбардировки. Повече от 20 са жертвите измежду локалното население, по данни на регионалната прокуратура.

В Ахтирка също е имало въздушни набези в жилищни квартали.

Обстрелвани са били и покрайнини на столицата Киев.

След офанзиви в Николаев на няколко места са избухнали пожари. Загинали са четирима цивилни, а други петима са били извадени от разрушени здания.

Съобщава се за цивилни жертви и в Харков.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба удостовери, че ще се срещне с съветския си сътрудник Сергей Лавров в четвъртък, само че означи, че Украйна желае директни диалози сред президентите Зеленски и Путин.

Световната банка утвърди стратегия за незабавна спомагателна помощ за Украйна в размер на 489 милиона $, като общото активизиране на средства под формата на заеми и грантове може да доближи 723 милиона.

Япония разгласи нови наказания против 32-ма съветски и беларуски представители и олигарси. Японски компании започнаха да изтеглят личния състав си от Русия. Японското държавно управление е изразило противоречие с включването на Япония в съветския лист на неприятелските страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР