Започна делото срещу братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които

...
Започна делото срещу братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които
Коментари Харесай

Напрежение в Цалапица: Старт на делото срещу близнаците, обвинени в укриване на тяло

Започна делото против братята близнаци Валентин и Борислав Динкови , които са упрекнати в укривателство на тялото на Димитър Малинов . Той беше погубен преди три месеца в пловдивското село Цалапица. Преди правосъдното съвещание близки на Митко стачкуваха пред съда, а по-късно се реалокираха пред прокуратурата.

Близки, родственици и другари на Димитър Малинов от с. Цалапица пристигнаха на безмълвен митинг пред постройката на Съдебната палата в Пловдив. А пред прокуратурата те скандират: " Убийците в пандиза ", " Чадърът е огромен, " Справедливост за Митко ", заяви.

Разпоредителното съвещание по делото за укривателство против близнаците беше напълно малко . Съдът приключи правосъдното произвеждане и върна делото в досъдебна фаза поради намерено значително процесуално нарушаване. А то е, че всеки от обвинените близнаци е декларирал друга версия за своята съпричастност към обвиняването.

Единият от тях при следствието е декларирал, че не се признава за отговорен и единствено е следил. Докато другият е признал, че е спомогнал тялото на убитото момче да бъде укрито. Според съдията, това нарушава правото им на отбрана и е трябвало всеки от тях да бъде представляван от обособен юрист.

Прокурорът беше сюрпризиран от решението на съда и съобщи, че откакто е изнесъл обвинителния акт е бил уверен, че няма позволени процесуални нарушавания по време на следствието. Протестиращите упорстват и за нов следствен опит и за обвиняване за близнаците за съучастничество.

Близките на убитото момче упорстват братята да бъдат упрекнати и като съучастници в убийството. Въпреки поредицата от митинги, обвиняването по отношение на близнаците не беше променено.

" Те не са единствено укриватели. Всички видяха записите от въпросната вечер какво се случва. Виждаме, че са трима индивида, Митко е долу на земята. Кой гаси фаровете на колата. Ние искахме нов следствен опит, само че през вчерашния ден получихме отговор - той ни беше отхвърлен. Няма аргументация за какво се отхвърля нов следствен опит. След като видяха записите виждат, че там не е мястото, което показват близнаците - в уличката, а всичко се случва на центъра. Не знам за какво ни беше отказано ", сподели Атанаска Бакалова - майка на Димитър.

Междувременно напрежението в Цалапица не стихва . Близки на Димитър и локалните поданици са недоволни и за това, че главният обвинен за убийството Рангел Бизюрев към момента не е открит. За установяването и задържането му е издадена Европейска заповед за арест, за която все още няма данни да е изпълнена.

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше намерено на 26 юли, седмица след изгубването му. Масовите митинги поради пропуски и нарушавания при следствието след убийството доведоха до дисциплинарното уволняване на шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Васил Костадинов и на районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР