Президентката на Грузия Саломе Зурабишвили каза днес, че законът за

...
Президентката на Грузия Саломе Зурабишвили каза днес, че законът за
Коментари Харесай

Грузинският президент: Законът за чуждестранните агенти е неприемлив

П резидентката на Грузия Саломе Зурабишвили сподели през днешния ден, че законът за " задграничното въздействие ", утвърден от Народното събрание тази седмица и избран от критици като опасност за свободата на словото, " е недопустим " , съобщи Асошиейтед прес. 

В изявление за АП Саломе Зурабишвили разкритикува остро ръководещата партия " Грузинска фантазия - Демократична Грузия ", че е прокарала закона, който е считан от мнозина за опасност за упоритостите на Грузия за влизане на Европейски Съюз. 

" Неприемливо е, тъй като отразява поврат в отношението на Грузия към гражданското общество, към медиите и към рекомендациите на Европейската комисия, които не подхождат на заявената от нас политика за европейска интеграция ", съобщи тя.

Georgia's president plans foreign agent law veto as 'symbol
— Marcy (@Marcy_2022)
Огромни тълпи от протестиращи блокираха улици в столицата Тбилиси и се събраха пред постройката на Народното събрание, откакто във вторник депутатите утвърдиха закона макар мощните рецензии от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Зурабишвили, която е във все по-голямо несъгласие с ръководещата партия, се зарече да наложи несъгласие на закона, само че " Грузинска фантазия " има задоволително болшинство, с цел да го преодолее.

Вижте повече в нашата галерия : 

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР