Заплахата, че Русия потенциално използва тактически ядрени оръжия или по-слаби

...
Заплахата, че Русия потенциално използва тактически ядрени оръжия или по-слаби
Коментари Харесай

ЦРУ: САЩ не приемат лекомислено руски заплахи с ядрени оръжия

Заплахата, че Русия евентуално употребява тактически нуклеарни оръжия или по-слаби нуклеарни оръжия в Украйна, не може да се приема безгрижно, само че Централно разузнавателно управление на САЩ не е видяло доста на практика доказателства, засилващи тази угриженост, сподели шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в четвъртък, оповестява " Ройтерс ".

В тирада в Georgia Tech Бърнс загатва " евентуалното обезсърчение " и военните неуспехи, които съветският президент Владимир Путин и неговото държавно управление претърпяха след напредването на войските в Украйна на 24 февруари.

Поради тези аргументи " никой от нас не може да одобри безгрижно опасността, подбудена от евентуално прибягване до тактически нуклеарни оръжия ", сподели Бърнс.

Въпреки това, макар " риторичната позиция " на Кремъл по отношение на привеждането на най-големия нуклеарен боеприпас в света в нараснала подготвеност, " не видяхме доста на практика доказателства за типа на разполагане или военни диспозиции, които биха засилили тази угриженост ".

Бърнс направи мненията си в отговор на въпрос на някогашния американски сенатор Сам Нън, водещ бранител на контрола върху оръжията, в края на първата си тирада откогато пое американската шпионска организация през март 2021 година

Бившият американски посланик сподели, че американските шпионски организации са почнали предходната есен да събират " притеснителни и подробни " разследващи данни за проект на Путин за " огромно ново навлизане " в Украйна.

Путин се задуши с недоволства, упоритост и неустановеност и видя, че " прозорецът се затваря за оформяне на ориентацията на Украйна " надалеч от Запада, сподели Бърнс.

Американското разузнаване е от жизненоважно значение за битката на Украйна против съветските сили, сподели Бърнс, чиито дипломатически постове включват и един като дипломат на Съединени американски щати в Москва. " Престъпленията ", съгласно него, които тези сили, са направили в украинския град Буча, са " ужасяващи ".

Русия, която неведнъж отхвърля да е нападала цивилни след нашествието, назова обвиняванията, че съветските сили са екзекутирали цивилни в Буча, до момента в който са окупирали града, " колосален фалшификат ", целящ да очерни съветската войска. Кремъл споделя, че е почнал " специфична военна интервенция " за демилитаризиране и " избавление " на Украйна от националистически екстремисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР