Запитвали ли сте се защо някои продукти предизвикват апетит, а

...
Запитвали ли сте се защо някои продукти предизвикват апетит, а
Коментари Харесай

Цветът на храната влияе върху апетита

Запитвали ли сте се за какво някои артикули провокират вкус, а други не? Изследователи откриха повода: дали ще изпитате предпочитание да хапнете дадена храна зависи освен от усета ѝ, който познавате, само че и от нейния цвят.

Специалистите описаха по какъв начин окраската на продукта може да възбужда или да потиска глада:

1. Продукти с кой цвят заобикаляме?

- човек умишлено се отдалечава от храни със наследник, виолетов или черен цвят. Освен боровинките, къпините и патладжаните в природата рядко съществуват артикули в изброените цветове.

2. Най-неприятният цвят?

- синьото. По време на тестванията, дами и мъже, пробвали обичаните си артикули, боядисани в разнообразни цветове. Оказало се, че всички подминали сините. Обаче! Ако сте на диета, експертите предлагат да се храните от синя посуда или да употребявате сини нюанси в интериора на кухнята си. Така ще се застоявате по-малко време там.

 Цветът на храната въздейства върху апетита

3. Най-съблазнителната храна?

- в случай че имате проблеми с апетита откривателите предлагат да си набавяте червени или жълти храни. Тъй като тези цветови подтикват образуването на стомашен сок и разсънват апетита.

4. Кой е цветът на здравето?

- в хода на проучването множеството хора считали зелените артикули за най-здравословни. Всички такива храни, по мнението на интервюираните, имат позитивно въздействие върху здравето на хората.

5. Опасните артикули?

- за по-голяма част от участниците в проучването храната, която провокира боязън, е портокалът. Оранжевият плод в техните очи бил обвързван с експанзията.

6. Какви са рисковете от белите артикули?

- експертите считат, че когато се храним, най-често използваме бял самун, който може да докара до наднормено тегло. Специалистите поучават да сменяем белия самун с черен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР