Запазване на данъците, инвестиране в образование, здраве, спорт, култура и

...
Запазване на данъците, инвестиране в образование, здраве, спорт, култура и
Коментари Харесай

Борисов: Харчим пестеливо при огромен риск

Запазване на налозите, вложение в обучение, здраве, спорт, просвета и археология, даде обещание министър председателят Бойко Борисов, който нощес взе присъединяване в церемонията по връчването на премиите на КРИБ и на списание "Икономика " - "Мистър и Мисис Икономика " за 2019 година.
Теодора Петкова и Атанас Добрев с оценки от КРИБ
Той посочи, че държавното управление деликатно и спестовно харчи в изискванията на огромната задлъжнялост в международен мащаб на държавния и частния бизнес, като подсети, че тази задлъжнялост е голям риск, изключително за дребните страни.

„ Събрали сме се на мероприятие за положителни вести. Благодаря на всички вас, които със своите умения, воля, деятелност давате опция стопанската система да продължава да пораства. В доста страни, когато се прави статистиката, се стартира от базови стойности, доста елементарно се наблюдава развиването на една страна и можете да видите по кое време е бил застоят на България. От последните 10 години вървим дружно и паралелно все нагоре. Няма такава задлъжнялост в историята на света, каквато има през днешния ден в международен мащаб. Това съставлява голям риск, изключително за дребни страни. Затова ние харчим деликатно и спестовно: за образованието преди всичко. Дуалното образование от ден на ден се развива и благодаря на всички вас, които издържате паралелки “, добави още министър председателят.

Той увери, че макар огромната задлъжнялост в международен мащаб, страната ни се стреми да харчи „ деликатно и спестовно “, само че в същото време влага в главните си цели. За образец той даде огромните инфраструктурни планове в София, както и градежа на автомагистралите „ Европа “ и „ Хемус “.

По този мотив Борисов реши да се пошегува с обстоятелството, че дълго време хубавият път е стигал само до Правец, родното място на Тодор Живков: „ Аз за Банкя го оставих финален “.

„ Два големи газопровода – един за полутечен газ, с цел да ни даде действителната диверсификация и един директен, „ Балкански поток “, продължи да изрежда министър председателят. Той напомни, че единствено за последните няколко години страната ни е похарчила милиарди левове в разнообразни планове.

„ Всичко това и отново сме на остатък ", безапелационен бе Борисов, който реши да се пошегува още един път, само че този път с новите американски изтребители. „ Нови, да си хвърчат “, сподели той пред препълнената зала.

"Днес вашите компании, българските служащи несъмнено още работят, в неделя работеха, и то същински здрави, витални хора ", означи Борисов, който бе на ревизия на автомагистрала "Хемус " през почивния ден.

Той не скри задоволството си, че градежът напредва. "От Търговище чак Шумен се вижда към този момент по автомагистралата. И на мен ми е кеф ", сподели министър председателят. И даде обещание на бизнесмените от името на държавното управление: "Това мога да ви подсигурявам - образованието, дуалното образование, инфраструктурата ". После още веднъж вкара възприятието си за комизъм, като си взе сбогом с бизнеса, само че остави да го заместват на церемонията "моя мистър и мисис - Мариана и Влади ", визирайки министрите си Мариана Николова и Владислав Горанов, които връчиха премиите.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР