Запасите от газ в европейските подземни газови хранилища могат за

...
Запасите от газ в европейските подземни газови хранилища могат за
Коментари Харесай

Газът в хранилищата в Европа ще свърши след шест седмици при блокирането на вноса от Русия

Запасите от газ в европейските подземни газови складове могат за свършат след шест седмици, в случай че страните от Европа решат да блокират доставките на газ от Русия, отбелязва в собствен разбор английската консултантска компания Wood Mackenzie. При което при всякаква геополитическа обстановка Евросъюзът рискува да посрещне зимата на 2022-2023 година с рекордно ниски ресурси от природен газ.

Ако спиранията на доставките се проточат, запасите от газ няма да могат да бъдат възобновени през лятото ", означават от WoodMac. В този случай Европа ще се сблъска с катастрофична обстановка, когато запасите от суровината в газовите складове за идната зима ще бъдат близки до нула.

При такава една обстановка анализаторите на консултантската компания се съмняват в това, че европейските политици ще одобрят блокиране на вноса от Русия. Евросъюзът  просто няма да може да откри различни размери за подмяна на доставките на съветски газ, които, съгласно изчисленията на Wood Mackenzie, удовлетворяват 28% от годишното търсене в Европа.

" Този сюжет акцентира какъв брой Европа е подвластна от съветския газ ", и тази роля, която би трябвало да изиграе дипломацията за осигураване на непрекъсваеми доставки, означават от компанията.

От Wood Mackenzie чакат растеж на доставките на газ от Русия с 20% в околните месеци спрямо януарските минимуми. Европа се нуждае от спомагателни размери синьо гориво освен за това, с цел да преживее тази зима, само че и за подготовката за идната. Но дори в случай че съветският газ продължит да постъпва в Европа напролет и лятото, а експортът по " Северену поток - 2 " по този начин и не стартира, то страните от Европа ще стартират зимата на 2022-2023 година с рекордно ниски ресурси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР