Западните страни ще обявят в четвъртък нови санкции срещу Русия

...
Западните страни ще обявят в четвъртък нови санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Задават се нови санкции. Ето кога ще ги обявят

Западните страни ще разгласят в четвъртък нови наказания против Русия и ще засилят съществуващите към този момент наказания. Това съобщи съветникът по националната сигурност към Белия дом  Джейк Съливан, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Той увери също така, че Съединени американски щати към този момент не са видели Китай да доставя военно съоръжение на Русия след последния видеоконферентен диалог на Джо Байдън с китайския му сътрудник Си Цзинпин, извършен предишния петък. Вашингтон продължава да следи за такива евентуални дейности от страна на Пекин, добави Съливан.

Той сподели, че по време на визитата си в Европа по-късно тази седмица, Байдън ще разгласи взаимни дейности за възстановяване на европейската енергийна сигурност и за понижаване на европейската взаимозависимост от съветски нефт и природен газ, съобщи Ройтерс.

По време на визитата Байдън ще разиска със съдружниците на Вашингтон и въпроси, касаещи корекции на разположението на силите на НАТО, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Байдън ще пътува в Европа за срещи с водачите на съдружниците от НАТО, с водачите на Европейски Съюз и с водачите на страните от групата Г-7. Държавният глава ще отпътува на следващия ден, само че срещите му ще стартират в четвъртък, напомня Ройтерс. 

След като взе участие в няколко срещи на високо ниво в Брюксел, Байдън ще посети Полша, добавя Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР