Западните държави не успяха да сринат руската финансова система и

...
Западните държави не успяха да сринат руската финансова система и
Коментари Харесай

Путин с ключово изявление за Русия. Решението

Западните страни не съумяха да срутен съветската финансова система и да основат дефицит на артикули. „ Основният отрицателен фактор за стопанската система в последно време беше санкционният напън от западните страни.

Идеята беше бързо да се подкопае финансово-икономическата обстановка у нас, да се провокира суматоха на пазарите, да се срутва банковата система, да се стигне до огромен дефицит на артикули в магазините. Но към този момент можем с убеденост да кажем, че сходна политика по отношение на Русия се провали “, сподели съветският президент Владимир Путин на среща по стопански въпроси. Според него ръчното контролиране на пазара е вярно, съобщи Факти.

В същото време той добави, че инфлацията в Русия се е нараснала. „ Само през последния месец и половина потребителските цени в Русия се покачиха доста – с 9.4%, а на годишна база към 8 април инфлацията е 17.5%.

Това са доста високи стойности. Хората го усещат в фамилния си бюджет, усещат по какъв начин цените са се повишили и ние би трябвало да подкрепим нашите жители, да им помогнем да се оправят с инфлационната вълна ", сподели Путин.

„ Сега е извънредно значимо да се поддържа вътрешното търсене, да се избегне несъразмерното му стесняване. Необходимо е да се работи както в границите на бюджетната система, по този начин и да се обезпечи по-голяма наличност на кредитни запаси за бизнеса “, безапелационен е съветският президент.

Централната банка на Русия към този момент намали главния лихвен %. „ В обстановка, когато има спад в кредитирането, бюджетът би трябвало да запълни стопанската система с финансови запаси “, сподели Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР