Западните държави би трябвало да спрат да доставят оръжия на

...
Западните държави би трябвало да спрат да доставят оръжия на
Коментари Харесай

Макрон и Путин на телефона, проблем с оръжията за Украйна

Западните страни би трябвало да спрат да доставят оръжия на Украйна, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Западът би могъл да помогне за прекъсване на тези зверства, като окаже надлежно въздействие върху управляващите в Киев, а също и като спре да доставя оръжия на Украйна ", споделил Путин. Той обвинил украинските сили в осъществяване на военни закононарушения, а Европейски Съюз - че подценява това.

Русия отхвърля обвиняванията във военни закононарушения, отправени против нейните въоръжени сили, и упреква за гибелта на мирни жители украински националисти и хипотетични неонацисти - изказване, отхвърляно от Киев и Запада.

Русия към момента е подготвена за разговор с Украйна, споделил още Путин. Той обаче обвинил Киев, че " не е подготвен за сериозна работа " на мирните договаряния.

По информация на френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве диалогът е траял над два часа. Това е първият контакт сред Путин и Макрон след преизбирането на френския президент за втори мандат предишния месец.

Руският президент е дал отговор на изразената от френския му сътрудник угриженост за международната продоволствена сигурност, че " обстановката в тази сфера е усложнена най-вече заради глобите на западните страни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР