Заобикаляме банките и банковите такси при плащане на данъците. След

...
Заобикаляме банките и банковите такси при плащане на данъците. След
Коментари Харесай

С ПОС терминали в офисите на НАП: Плащаме данъци без банкови такси

Заобикаляме банките и банковите такси при заплащане на налозите. След 1 февруари в офисите на приходната организация ще има ПОС терминали, с които да погасяваме отговорностите си към хазната без посредничеството на банките. 

До момента са подадени повече от 2000 данъчни заявления.



 Данъци, отстъпки

Снимка: btvnovinite.bg

Хората, които считат да платят отговорностите си след 1 февруари, няма да употребяват данъчна отстъпка от 5%, само че могат да спестят спомагателните такси, като платят по интернет или на ПОС терминал в офис на Национална агенция за приходите – непосредствено в сметките на Българска народна банка.

 Данъци, отстъпки

Снимка: btvnovinite.bg

Ако харесвате безкасовите заплащания и получавате всеки лев от приходите си по карта и харчите най-малко 80% по банков път, можете да спестите 1% от налозите си. Дори стотинка остаряла рента по отговорности към хазната обаче анулира правото на каквото и да било облекчение.

 Данъци, отстъпки

Снимка: btvnovinite.bg

Владислав Георгиев споделя, че не обича опашките и всяка година най-късно до 20 януари се заема с декларирането на приходите от наем.

Обяснява, че подава декларацията на хартия, защото е от остарялото потомство и не обича електрониката. Така обаче, даже и да заплати до края на януари, няма да има право на данъчна отстъпка.

Гледната точка на Теодора Десева е на другия полюс – тя идва да си вземе личен код, с цел да може да си прави работата с данъчните, без да се среща с тях отсега нататък. 

 

Често обаче при справката за остарели отговорности в интернет се оказва, че данъкоплатецът дължи някакви стотинки от лихви. 

В хиляди случаи те са насъбрани поради забавено отчитане на банков превод в последния миг, а това изключва каквито и да било данъчни отстъпки.

С въвеждането на ПОС терминали в офисите и с интернет данъчните считат, че този проблем ще остане в историята. „ Плащането става стремително, не лишава нито 24, нито 48 часа, а безусловно 30 секунди ”, сподели представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. 

Новите услуги обаче ще станат факт идващия месец./ Бтв

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР