Занимаващите се с танци, творчество и музика излизат на мирен

...
Занимаващите се с танци, творчество и музика излизат на мирен
Коментари Харесай

Протест на заминаващите се с танци, творчество и музика ще има в столицата

Занимаващите се с танци, творчество и музика излизат на кротичък митинг под наслов „ Да отворим залите ". Акцията стартира в 11.45 пред Министерския съвет.

Въпреки разхлабването на противоепидемичните ограничения, заетите в тази сфера още не работят и залите им остават затворени.

Освен за обновяване на активността им, те упорстват и за финансова помощ от страната както за миналия интервал на възбраната, по този начин и за бъдещи интервали, в които секторът може да пострада още веднъж.

Основните претенции са да се позволи работата в зали и пространства на закрито, в които се организират занятия от танцовото, креативното и музикалното изкуство от юридически и физически лица. Според протестиращите в този момент е налице парадоксът на закрито да може да се практикува спорт, само че не и просвета.

Сред другите претенции е избавителен пакет от финансови ограничения за интервала на изключителното състояние и изключителната епидемиологична конюнктура, като да вземем за пример безплатна помощ с покриване на 100% от разноските за месечните наеми, заплати и осигуровки на база на потвърдени разноски с документи. От сектора упорстват мярката 60 на 40 да се резервира до края на годината за тези, които могат да се възползват от нея. Освен това те желаят да има безплатно финансиране на физически лица в размер на една минимална работна заплата на месец за интервала, в който индивидът е нямал право да упражнява специалността си и не е получавал странични приходи, надвишаващи 30% от минималното заплащане. Протестиращите упорстват да има и стратегия за стимулиране на активността, да вземем за пример подпомагане за безплатно прилагане на държавни и общински зали и пространства за осъществяване на събития, образования в границите на една година, считано от края на насилственото прекъсване на активността.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР