Социалната комисия в НС поряза ПП-ДБ и отказа да гласува

...
Социалната комисия в НС поряза ПП-ДБ и отказа да гласува
Коментари Харесай

Социалната комисия в НС поряза ПП-ДБ

Социалната комисия в Народно събрание поряза ПП-ДБ и отхвърли да гласоподава отначало решението за нарастването на пенсиите с 11%. Звеното се събра през днешния ден, откакто на следващия ден има изключително съвещание на Народното събрание по искане на групата.
Заседанието обаче се оказа безсмислено, той като още миналата седмица Надзорния съвет на Национален осигурителен институт към този момент поддържа това нарастване. Поради това от Национален осигурителен институт упрекнаха ПП-ДБ в потреблението на тематиката за пенсиите за политически цели.

На комисията не участваха представители на „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, само че все пак – кворум имаше, предава „ Епицентър “.

ГЕРБ участваха, само че не участваха в гласуването на плана на решение. Така от 21 членове на комисията и присъстващи 12, гласоподаваха единствено 7 депутати.

„ За “ плана гласоподаваха 5 депутати от ПП-ДБ и един от Българска социалистическа партия, а представителят на Има Такъв Народ гласоподава с „ въздържал се “.

До обвиняванията от страна на ПП-ДБ и настояването за съвещание се стигна, откакто Надзорът на Национален осигурителен институт първо предложи нарастването да е 10%. Причината – по-ниски параметри от в началото заложените в бюджета. Социалният министър обаче внесе предложение въпреки всичко скокът да е с към този момент записаните 11%. И то беше признато от Надзора на Национален осигурителен институт.

Въпреки отхвърли на обществената комисия да гласоподава проекторешението, съвещание на Народно събрание ще има. То е свикано за 13 часа на следващия ден. На него би трябвало да бъде изслушан, съгласно предварителната стратегия, министър председателят Димитър Главчев. Той ще приказва точно по тематиката за пенсиите.

В дневния ред е и освобождение от служба на контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет.
Решено: пенсиите се подвигат с 11% от 1 юли
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР