Замисляли ли сте се за причината, поради която често ви

...
Замисляли ли сте се за причината, поради която често ви
Коментари Харесай

Защо се събуждаме през нощта

Замисляли ли сте се за повода, заради която постоянно ви се постанова да се събуждате през нощта и по-късно да не можете да заспите, каквото и да вършиме?

Ако се обърнете към експерт, ще ви слагат диагноза от вида нарушаване на съня и ще ви изпишат съответните медикаменти. Това обаче не постоянно е вярното решение.

Когато спите по осем часа, вършиме всичко както би трябвало, само че природата си знае своето и реакциите ви са неконтролируеми. Идеята за непрестанен осемчасов сън се е появила относително наскоро.

Преди изобретяването на електрическата крушка хората, които живеели в места, където се налагало да изкарват повече от осем часа в цялостна мрачевина, спяли с спирания.

 Сънища

Те спяли пет часа, по-късно изкарвали един или два часа в бодърстване, а по-късно още веднъж спяли от три до пет часа. Часът за бодърстване нормално се употребявал за размишления, секс, пушене и други занимания.

Всъщност точно този час бил съвършен за любовни милувки. След като актуалните източници на изкуствена светлина отсрочват от ден на ден времето за вашето заспиване, сънят ни, разрушен в миналото на части, в този момент се е свил до осемчасов сън.

Но мозъкът ни е надъхан по остарелия метод, генетично излъчен от едно потомство на друго в продължение на епохи. Ако актуалният човек е в условия на нощ, която продължава повече от дванадесет часа, той бързо ще се научи да спи, като изкара пет часа в леглото, по-късно ще се разсъни за към час и още веднъж ще заспи.

Това е една от аргументите, заради които доста хора се разсънват през нощта, даже да са грохнали от отмалялост и да са гледали тв приемник, преди да съумеят да заспят.

Просто някои хора се завръщат към естествения темп на съня, без да се въздействат от изкуствените източници на светлина, изключително през тъмните зимни нощи.

Ако се разсъните през нощта, не се тормозете, че имате нарушавания на нервната система. Не палете лампата, не размишлявайте, а в случай че до вас е обичаният човек, отдайте му се и по-късно още веднъж се върнете в страната на сънищата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР