Замисляли ли сте се, че от картофи човек може да

...
Замисляли ли сте се, че от картофи човек може да
Коментари Харесай

Подправките за вашите вкусни картофки

Замисляли ли сте се, че от картофи човек може да си подготви всевъзможни ястия - супи, яхнии, салати, кюфтета, рула, съществени ястия с картофи и даже десерти. За да не се чудите по отношение на последното ни изявление, единствено ще ви напомним фамозните картофени десерти като шотландския картофен сладкиш или картофено-кайсиевите кнедли на австрийците.

От това какво ядене желаете да приготвите от обичания компир, зависи и какви подправки за картофи ще употребявате, само че тук ще се спрем на най-характерните.

Копър

Трудно ще похапнете вкусни задушени картофи или пък картофи соте без към края на термичната им обработка да ги поръсите с малко свеж копър.

Магданоз

 Магданоз е фалшификация за картофи

Тази фалшификация, която също се употребява прясна и желателно в края на приготвянето на каквото и да е с картофи, е изключително присъща за зеленчуковите и кремсупите от картофи, за картофената салата, както и за обичаните ни картофени яхнии, които ние българите обичаме постоянно да си подготвяме. Тук е значимо да споменем, че в случай че се грижите за тежестта си, въобще не е належащо да си топите хляба в яхнията - още веднъж остарял български бит на масата. Истината е, че когато си похапвате картофи, организмът ви няма безусловно никаква потребност от потреблението на самун.

Самардала

В света едва ли могат да се насладят на тази обичайната българска фалшификация, само че у нас самардалата е идеална за картофи, гъби, яйца, ориз, даже пиле. Изсушената самардала се смесва с много сол, по тази причина внимавайте с спомагателното солене, когато употребявате тази фалшификация за картофи.

Чесън

 Картофи с чесън

Запечени или задушени картофи с малко чесън и поръсени с копър са луксозно предложение както за обяд, по този начин и за вечеря. Когато печете картофите на фурна обаче, можете и въобще да не белите чесъна, а свободно да го пуснете в тавата с картофите. Така хем няма да ви е толкоз " чесново " или люто, хем чесънът ще добави към картофките своя характерен мирис, без да е толкоз настойчив.

Розмарин и риган

Тези две подправки могат да се употребяват както пресни, по този начин и изсушени, и пасват отлично на запечените във фурна картофки. Важно е да помните, че когато са изсушени, тези подправки за картофи се поставят при започване на готвенето, а когато са пресни - по към края му.

 Подправките за картофки

Черен, червен и бял пипер

С тяхна помощ се подготвят най-вкусните картофени супички и яхнии.

Ким

Ако считате, че тази фалшификация се употребява най-вече за изработката на соленки, то бъркате. Пробвайте да си приготвите запечени на фурна картофи и гъби, щедро поръсени с ким и ще сте на друго мнение.

Кориандър

Не изключително публикувана фалшификация у нас, само че пробвайте следното - откакто сте сварили авансово няколко дребни пресни картофи, запържете ги небрежно, само че откакто сте ги оваляли в кориандър и малко сусам. Направо ще си оближете пръстите!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР