Замира Хаджиева, която бе задържана миналата седмица в Лондон, бе

...
Замира Хаджиева, която бе задържана миналата седмица в Лондон, бе
Коментари Харесай

Освободиха под гаранция жената, похарчила 16 млн. паунда в магазин в Лондон

Замира Хаджиева , която бе арестувана предходната седмица в Лондон, бе освободена под гаранция.

Хаджиева бе задържана от английските управляващи по искане за екстрадиция от Азербайджан . След като в началото бе освободена под гаранция, тя още веднъж бе арестувана в резултат на тъжба от азербайджанска страна.

Лондонският съд о баче отхвърли през днешния ден жалбата и подреди Замира Хаджиева да бъде освободена под изискване да си стои вкъщи сред девет вечерта и шест сутринта и да не напуща Лондон, до момента в който не бъде взето дефинитивно решение по молбата за екстрадиция.

Хаджиева е разследвана и от английската работа за битка с проведената престъпност поради съмнения за неразбираем генезис на благосъстоянието ѝ.

Според службата Хаджиева е изхарчила сред 2006 и 2018 година 16 милиона паунда в лондонския магазин за първокласни артикули " Хародс ", намиращ се близо до къщата ѝ на стойност 11,5 милиона паунда.
Londra'nın ünlü Harrods mağazasında 21 milyon dolar harcayan Azerbaycanlı kadın gözaltına alındı;
— EuroVizyon (@EuroVizyon) В рамките на следствието службата е иззела бижута на стойност 400 000 паунда, които дъщерята на Хаджиева е отнесла в фамозната заложна къща " Кристис ", с цел да бъдат оценени.

" Позицията на Британската работа за битка с проведената престъпност е, че източникът на средствата, с които са закупени бижутата, би трябвало да бъде подложен на по-задълбочено следствие ", съобщи службата.

Замира Хаджиева е брачна половинка на някогашния шеф на Международната банка на Азербайджан Джахангир Хаджиев , който бе наказан през 2016 година в Азербайджан за отклонение на средства от фондове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР