Заместник-председателят на северноирландската партия DUP, която влезе в спор заради

...
Заместник-председателят на северноирландската партия DUP, която влезе в спор заради
Коментари Харесай

В Северна Ирландия се зъбят на Дъблин за Брекзит

Заместник-председателят на северноирландската партия DUP, която влезе в спор поради границата с Ирландия, упрекна Дъблин, че работи по " необмислен и рисков " метод, изтъквайки, че излага на заплаха години на положителни англо-ирландски връзки поради Брекзит, оповестява " Ройтерс ".

Найджъл Додс, който е народен представител в английския парламент от Демократическата юнионистка партия (DUP), приказва ден откакто английският министър председател Тереза Мей не съумя да подписа договорка с Брюксел за започване на договаряния за съглашение за свободна търговия след Брекзит поради спор за границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия.

" Република Ирландия демонстрира мускули и употребява сегашната си позиция, с цел да се опита да завоюва придобивки за себе си ", акцентира Додс, говорейки в Уестминстър (британския парламент).

" Не съм срещу тяхното предпочитание да следват ползите си, само че те го вършат по необмислен и рисков метод, което излага на риск години на положителни англо-ирландски връзки и положителното съдействие в границите на Северна Ирландия ", акцентира Додс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР