Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира
Коментари Харесай

Медведев: Нещата с тока в Украйна ще се наредят, ако се признаят исканията на Русия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разяснява в Telegram проектите на Украйна да купува електрическа енергия от Запада.

" Закупуването на електрическа енергия от Словакия от страна на киевския режим ще докара до по-нататъшно повишение на цените на енергоносителите както за европейците, по този начин и за украинците, само че няма да донесе мечтаната непоклатимост на украинската енергийна система.

Пътят към непоклатимост на енергийните доставки е друг. Необходимо е да се признае легитимността на настояванията на Русия в границите на специфичната военна интервенция и нейните резултати, отразени в нашата конституция. И тогава нещата с тока ще се наредят... ", написа Медведев в

Междувременно кметът на Киев Виталий Кличко заяви в Telegram, че електропреносната мрежа на Киев работи в " ексклузивен режим ", като доставките на електричество за украинската столица понижиха съвсем на половина спрямо предвоенния интервал.

" Поради сериозен дефицит на електричество, от порядъка на от 20 до 50 %, електропреносната мрежа на града работи в ексклузивен режим ", посочи Кличко.

Киевският кмет съобщи след среща с военните, че градът към този момент ще бъде по-добре предпазен от въздушни удари. В отговор на опасенията му, че съветските войски могат да нанесат удар по енергийните уреди на Киев, военните са го уверили, че в столицата към този момент е доставено ново съоръжение за противовъздушна защита.

" Надяваме се, че повече няма да има удари и провокации с дронове камикадзе и ракети ", съобщи Кличко в петък по киевския ефирен канал.

В същото време кметът на столицата не изключи опцията за " огромно спиране на електрозахранването " вследствие на повредите в енергийната инфраструктура и прикани хората и предприятията да пестят електрическа енергия колкото е допустимо повече.

Той призна, че във всички региони на Киев има спешни спирания на електрозахранването, и добави, че градските управляващи са премахнали доста тролейбуси от маршрутите, заменяйки ги с рейсове, с цел да пестят електрическа енергия.

Кличко съобщи, че се преглежда и разновидността за прекъсване на отоплението.

" Сега обмисляме доста сюжети, един от тях е да няма отопление, това е най-лошият сюжет, надяваме се, че това няма да се случи ", сподели той, като акцентира, че управляващите имат намерение да оборудват съвсем хиляда отоплителни станции в Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР