Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова подкрепи политиката на Туитър

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова подкрепи политиката на Туитър
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Вера Юрова подкрепи Туитър в спора й с Тръмп

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова поддържа политиката на Туитър (Twitter) за модериране на наличието в нарастващия спор сред обществената мрежа и американския президент Доналд Тръмп.

" Аз поддържам Туитър в техните старания да развиват и ползват транспарантна, ясна и поредна политика на модериране. Това не е цензура. Става дума за обозначаване на проверимо подправена или подвеждаща информация, която може да нанесе социална щета, за позоваване на надеждна информация или обозначаване на наличие, което нарушава тяхната политика ", съобщи пред " Политико " Вера Юрова, чийто сектор в Европейска комисия са полезностите и прозрачността.

Миналата седмица Туитър за първи път сложи сигнален знак на две изявления на Тръмп в мрежата, обозначавайки ги като подвеждащи и подсказвайки на клиентите си да ревизират достоверността на съдържащите се в тях изказвания. Това провокира гнева на президента, който малко по-късно подписа декрет, целящ да ограничи отбраната, с която се употребяват обществените мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на наличието си.

" Ние сме тук през днешния ден, с цел да защитим свободата на словото от една от най-големите закани ", съобщи Тръмп от Овалния кабинет при подписването на документа, който евентуално ще докара до дълга правосъдна борба.

След това обаче Туитър още веднъж се намеси след изявления на Доналд Тръмп, който назова протестиращите в Минеаполис " бандити ", които " петнят паметта на Джордж Флойд ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР