Заместник-председателят на Българска стопанска камера Мария Минчева и вицепрезидентът на

...
Заместник-председателят на Българска стопанска камера Мария Минчева и вицепрезидентът на
Коментари Харесай

Скъпотията! Посочиха сумата за оцеляване

Заместник-председателят на Българска стопанска камера Мария Минчева и вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов направиха разбор на издръжката за един човек и за цяло семейство при днешната инфлация и скъпотия на живота.

„ Ние заобикаляме да приказваме за съответно число, тъй като желая да насоча диалога към нещо, което е по-важно за нас, това е по какъв начин се дефинира минималната работна заплата. Ние не твърдим, че тя би трябвало да е по-ниска от това, което е планувано, само че до нея би трябвало да се стига на някакви справедливи критерии “, стартира по бТВ Минчева.
-->
„ По отношение на пазара на труда, в действителност след коронавирус се следи невъобразим дефицит на работна мощ във всички стопански действия и на всички нива на възнаграждение. Това не разрешава в действителност да има освобождение на служащи, тъй като те незабавно биват поемани от пазара на труда, само че това е неустойчиво решение “, добави Мария Минчева.

„ За да бъде една заплата съответна, с цел да може един човек да се устоя, тя би трябвало да е по пресмятане на КНСБ 1800 лв. бруто, в случай че е за един човек. Ако е за тричленнно домакинство, 3230 лв. бруто “, сподели пък Тодор Капитанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР