Заместник областният управител на Русе Людмил Христов ще поеме председателството

...
Заместник областният управител на Русе Людмил Христов ще поеме председателството
Коментари Харесай

Людмил Христов ще оглави Българо-румънската земеделска комисия, която ще се проведе през май

Заместник регионалният шеф на Русе Людмил Христов ще поеме председателството на Съвместната българо-румънска земеделска комисия от месец май тази година

Това бе контрактувано по-рано през днешния ден на провелото се в Гюргево съвещание на комисията. „ Надявам се да продължим към този момент откритото сполучливо съдействие. Времената, в които живеем са предизвикателни и ясно се обрисува нуждата да се работи за поощряване на ефикасното трансгранично съдействие. Заедно би трябвало да търсим нови решения на проблемите и да се оправяме с провокациите, които стоят пред нас “, сподели Христов. Той подчертава и на нуждата да се работи по-активно за намаляването на пречките и административната тежест пред развиването на бизнеса. „ Тяхната позиция би трябвало да бъде част от нашия дневен ред “, добави още заместител регионалният шеф. Идеята е оттук насетне съвещанията на комисията да бъдат още по-силно насочени към проблемите пред бизнеса и опциите за тяхното решение.

По време на срещата, в която участваха и фермери от Северна България, бе показана активността на една от най-големите ферми за крави от породата „ Черен Ангус “. Стопанството се намира в община Сингурени и там се отглеждат над 220 крави по напълно природосъобразен метод. Фермата е построена с частни средства, а през предходната година е получила финансиране от Европейски съюз. Предстои да бъде пусната в употреба и извънредно съвременна касапница, отговаряща на всички ветеринарно-медицински стандарти.

Днес бе възобновено и съглашението за съдействие сред Областната дирекция по сигурност на храните в Русе и Дирекцията за ветеринарно-санитарна помощ и сигурност на храните в Гюргево. Освен че двете институции ще обменят информация непрекъснато, то те ще си оказват помощ и при реализирането на разнообразни планове, ориентирани най-много към повишението на биосигурността.

Инициативата се осъществя със съдействието на изпълнителния шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева. В срещата от българска страна участваха още регионалните шефове на Русе и Разград Анатоли Станев и доктор Деян Димитров, заместител регионалният шеф на Силистра Минчо Йорданов, шефът на Областна дирекция „ Земеделие “ в Русе Борислава Братоева и изпълняващата длъжността шеф на Областната дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ Емилия Христова, както и представители на Областната дирекция по сигурност на храните и Националната работа за препоръки в земеделието.

От румънска страна съвещанието бе водено от ръководителя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну и неговият заместител Елисабета Михалча. На срещата участваха и представители на румънските институции, имащи отношение по въпросите, свързани със земеделието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР