Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев сключи договор заедно с кмета

...
Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев сключи договор заедно с кмета
Коментари Харесай

Министерството на земеделието дава 753 00 лева на община Созопол

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев подписа контракт дружно с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, за даване на безплатна финансова помощ в размер на 750 138 лева . Със средствата по тази стратегия, община Созопол ще модернизира съществуваща лодкостоянка, оповестяват от пресцентъра на МЗХГ.

Проектното предложение е утвърдено по размер 1.8. " Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и лодкостоянки ", бранш " Инвестиции ориентирани към създаване и/или рационализация на лодкостоянки ".

Аграрният заместник-министър и кметът на община Созопол, разискаха плануваните действия по плана, които включват замяна на обслужващия лодкостоянката кран, ремонт на съществуващи хелинги, създаване на видеонаблюдение, като ще се обнови също настилката и озеленяването в региона на бреговото оборудване.

Предвижда се след осъществяването на инвестицията да се разшири потенциалът на лодкостоянката , като местата за риболовен лодки ще се доближат 154. Изпълнението на плана ще ограничи и замърсяването на морската вода в региона на оборудването, като ще усъвършенства изискванията за разтоварване и продажба на риба.

Срокът за осъществяване на плана е 30 ноември 2023 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР