Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и заместник-министърът на образованието и

...
Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и заместник-министърът на образованието и
Коментари Харесай

Зам.-министрите Събев и Гайдарова обсъдиха образованието и обучението на кадри в земеделския сектор

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова разискаха провокациите пред пазара на работна ръка в аграрния бранш. Двамата заместник-министри организираха работна среща за опциите, които съществуват както посредством Закона за професионалното обучение и образование, по този начин и посредством въвеждането на дуална форма на обучение.

В хода на диалога стана ясно, че Министерството на образованието и науката (МОН) създава центрове за върхови достижения, измежду които има три гимназии от бранша на земеделието. В този подтекст се разискаха и така наречен предпазени специалности. По самодейност на заместник-министър Георги Събев, през месец ноември предходната година, бе извършена среща, по време на която браншът разпознава казуса с образованието и образованието на фрагменти. Двете страни откроиха провокациите пред бранша за основаване и задържане на работна ръка.

За идващото съвещание на работната група, на която ще се разисква казусът с работната ръка в земеделието, ще бъде поканено и МОН, с цел да се показват политиките и плановете, по които работят специалистите, и които дават благоприятни условия на земеделските производители да усъвършенстват квалификацията на фрагментите си. Целта е да се валидират уменията във всяка специалност, в това число и тези, които са в областта на земеделието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР