Заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов увери, че пандемията на

...
Заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов увери, че пандемията на
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: Пандемията на този етап е абсолютно контролирана

Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов увери, че пандемията на този стадий е безусловно следена, не се чакат ограничавания с изключение на съществуващите противоепидемични ограничения. Това сподели

„ Това, че заболяемостта пораства в границите на страната е очевидно. Ние още сме в жълтата зона, скоро преминахме зелената, и ходът е напълно натурален – развиване на пандемията в страната. Добре е обаче хората да бъдат осведомени вярно, в точния момент и правилно, с цел да не се случва това, което стана предходната седмица. Много подредени ми се сториха някои събития - инцидентно казани някакви погрешни данни и доста бърза реакция на идващия ден като митинги поради затваряне на бизнеси, което безусловно не е правилно. На този стадий не се чакат ограничавания с изключение на съществуващите противоепидемични ограничения и спазването им от бизнеса “, уточни Златанов пред БНР.

„ На този стадий можем умерено да посрещаме нещата. Много значимо да сме осведомени, спокойни и съответни в нашето държание. Няма изгода нито за сектора, нито за обществото, нито за медиците, в случай че се разпространят някакви подправени вести, които да доведат до дейности, тъй като това ще обърка съответното държание, което всеки от нас би трябвало да има на този стадий на разпространяването на Коронавирус в страната “, съобщи още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР