Заместник-министърът на туризма Павлин Петров присъства на церемонията по откриването

...
Заместник-министърът на туризма Павлин Петров присъства на церемонията по откриването
Коментари Харесай

Посетете фестивала „Дефиле Вино и Гурме“ в Пловдив

Заместник-министърът на туризма Павлин Петров участва на церемонията по откриването на десетото юбилейно издание на фестивала „ Дефиле Вино и Гурме “ в Пловдив. Традиционно, събитието се организира в Стария град на Пловдив.

Той съобщи, че наред с другите типове туризъм – като СПА, уелнес и морски, с които към този момент сме добре познати, страната ни поставя големи старания да се наложи и като място, което предлага неповторимо преживяване и за кулинарните сетива . Именно поради това, фестивали като „ Дефиле Вино и Гурме “ в Пловдив са извънредно нужни.

Страната, културата и историята ни са непроменяемо свързани както с напитката на боговете, по този начин и с невероятната храна. Вековните сортове вино, плътният и кондензиран усет и невероятният рубинен цвят описват историята на нашите предшественици, а както знаем доста добре, тя прелестно се добавя с неповторимата българска кухня “ , акцентира още заместник-министър Петров.

В рамките на трите дни на десетото юбилейно издание на „ Дефиле Вино и Гурме “ в Пловдив, 16 местоположения в Стария град ще се трансфорат в сцена за 55 участници . 43 от тях са винопроизводители , а 12 производители на храни и артикули .

Възможности за подкрепяне на аграрни стопани, които са изключени от украинската помощ

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР