Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва през седмицата в серия

...
Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва през седмицата в серия
Коментари Харесай

Министерството на туризма проведе поредица от работни двустранни бизнес срещи в Полша

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева взе участие през седмицата в серия двустранни срещи на туристическия бизнес в Полша. В интервала 24-27 октомври 2022 година, делегация, ръководена от заместник-министър Георгиева и формирана от представители на българския туристически бранш, организира двустранни българо-полски бизнес срещи в градовете Вроцлав, Катовице, Краков и столицата Варшава.

След сполучливия летен сезон 2022 за българо-полския туризъм и след извършени диалози с представители на браншови организации в бранш туризъм, Министерството на туризма взе решение да провежда серията от срещи в Полша. В самодейността интензивно се включи и Алианс Българско Черноморие с неговия ръководител Франк Кванте, който бе част от делегацията.

Целта на тези срещи бе извеждане на бизнес връзките в туристическия бранш сред България и Полша на идващото равнище и подсилване и развиване на връзките сред представителите на бизнеса от двете страни.

Във всяка от локациите бяха проведени двустранни срещи сред българските туроператори и хотелиери и полски туроператори. След тържественото разкриване на всяка от срещите от страна на заместник-министър Ирена Георгиева, одобрение отправяха почетните консули на България в Полша в градовете Вроцлав, Катовице и Краков. При откриването на срещата в гр. Вроцлав насочи одобрение господин Ярослав Обремски, челник на Долносилезкото войводство, а в срещата във Варшава интензивно присъединяване взе Н.Пр. Маргарита Ганева, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Полша.

Участващите в тази поредност от срещи български компании имаха опция да проведат работни диалози с близо 100 свои полски евентуални сътрудници. Предложенията на българския бизнес, с фокус основно върху морските почивки, бяха посрещнати с интерес. Местните представители, от своя страна, показаха вяра, че България ще бъде представяна все по-често с опциите за туризъм през всички годишни времена, като необикновен интерес, с изключение на зимните почивки в ски курортите, бе проявен за планински туризъм, велосипедни турове в планините и СПА туризъм.

България заема трето място на полския туристически пазар с дял към 8,8% след Турция и Гърция. От друга страна, полските туристи, посетили България за интервала януари – август 2022 година, са към 270 хиляди, което съставлява растеж от 53% по отношение на аналогичния интервал на 2021 година Данните за броя пасажери, кацнали на морските ни летища, демонстрират, че летище Бургас е обслужило повече туристи от Полша през тази година, в сравнение с през предпандемичната 2019.

Всички участници в срещите споделиха мнението, че при съществуващия потенциал, България би могла да одобри през 2023 година двойно по-голям брой туристи от Полша.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР