Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова проведе среща

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова проведе среща
Коментари Харесай

Зам.-министър Ефремова се срещна с кмета на Созопол

Заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова организира среща с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, заместник-кмета Тодор Дамянов и регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова.

По време на диалога беше разисквано положението на обществените услуги в общината и опциите за надграждането им. В община Созопол действа Комплекс за обществени услуги и опазване на здравето, в който са обединени услугите домакински обществен патронаж, център за социална поддръжка, център за настаняване от фамилен вид и център за обществена рехабилитация и интеграция. По този метод е усъвършенствано потреблението на ресурсите и работата на личния състав в услугите.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев акцентира нуждата от назначение на още един ромски посредник, който да работи с локалната маргинализирана общественост. Към момента в община Созопол работи един ромски посредник, който е назначен към Комплекса за обществени услуги и опазване на здравето и работата му се прави оценка като доста потребна. Зам.-министър Наталия Ефремова акцентира, че една от опциите за кандидатстване с планове за интеграция на маргинализираните общности е и посредством метода ВОМР (Водено от общностите локално развитие). За да бъде употребена тази опция, е належащо основаването на Местна инициативна група, за която община Созопол е в напреднал стадий.

„ Имаме въпиюща потребност от образование на личния състав, изключително на хората, които работят с клиенти и дават отговор за цялостното административно обслужване “, акцентира кметът на общината Тихомир Янакиев. Според него може да бъдат осъществени и планове за обмяна на положителни практики с общини от други страни.

Наталия Ефремова напомни, че по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ са осъществени ограничения за „ Транснационални партньорства “, по които са изпълнени планове за обмяна на опит с задгранични сътрудници. „ В идващия програмен интервал 2021-2027 година по Програма „ Развитие на човешките запаси “ ще има опция за кандидатстване с планове за новаторски практики за даване на услуги “, съобщи Ефремова. Според нея община Созопол може да употребява интензивно опциите за подкрепяне на общественото включване, претовареност, образования и подготовка благодарение на ограниченията по Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Зам.-министър Ефремова, кметът и зам.-кметът на Община Созопол и регионалният шеф Мария Нейкова разискаха и опциите за рационализация на обществените услуги, заложени в Плана за възобновяване и резистентност, план „ Красива България “, както и за възстановяване на опазването на здравето в общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР