Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на официалното

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на официалното
Коментари Харесай

Зам.-министър Андонов поздрави федерацията по баскетбол по повод нейната 100-годишнина

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва на формалното честване във връзка 100 години баскетбол в България.

" Изключително доста се веселя да бъда измежду хора като Вас, които освен написаха историята на българския баскетбол, само че оставиха трайна диря в спорта като цяло. Уверявам Ви, че Министерството на младежта и спорта ще продължи да поставя старания и грижи за българския баскетбол, изключително за детско-юношеския, с цел да може да израсне едно потомство, почтено на тези хора тук ", сподели Андонов в своето одобрение.

Той поздрави Българска федерация по баскетбол (БФБ) в лицето на Георги Глушков за напъните, които поставя за това баскетболът да бъде един от най-популярните и обичани спортове в България. От своя страна президентът на БФБ връчи на заместник-министъра юбилейна значка.

Със златна топка бяха удостоени и част от доайените на българския баскетбол, съдии, деятели, ръководители, треньори и състезатели, отдали живота си за развиването на този спорт. По традиция на БФБ, на церемонията бяха наградени и 12 баскетболисти и баскетболистки, намерили място в Символичните тимове на десетилетието от 2010 до 2019 година

Специални посетители на церемонията бяха генералният секретар на Международната баскетболна федерация (ФИБА) Андреас Заклис, президентът на ФИБА Европа и член на борда на федерацията Тургай Демирел, както и всички представители на България в интернационалната баскетболна организация.
 България означи 100 години баскетбол
България означи 100 години баскетбол

Президентът на ФИБА бе измежду специфичните посетители на тържеството
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР