Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова е новият председател на Управителния

...
Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова е новият председател на Управителния
Коментари Харесай

Наша зам.-министърка стана шеф в европейска банка

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова е новият ръководител на Управителния съвет на Банката за развиване на Съвета на Европа (БРСЕ), оповестяват от ведомството на Петрова.

За повторно в историята на банката жена е определена за ръководител на Управителния съвет на Банката за развиване на Съвета на Европа (БРСЕ), като за първи път български представител поема този пост с тригодишен мандат, считано от 18 декември.

Управителният съвет е висшият орган на БРСЕ, който се състои от ръководител и по един представител на всяка страна член. Той дефинира стратегическите насоки за развиване на банката, както и приемането на нови членове.

Председателят на УС дава отговор за политическите връзки с длъжностните лица на страните членки, Съвета на Европа и други интернационалните институции, в тясно съдействие с шефа на БРСЕ. Функциите на позицията включват също постоянно показване на информация за активността на банката пред Комитета на министрите и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Мандатът на ръководителя на УС може да бъде възобновен един път.

Всяка държава-членка на банката има право да показа собствен претендент за позицията, като държавното управление номинира българския заместник-министър на финансите през октомври тази година.

БРСЕ е най-старата интернационална финансова институция в Европа, като страната ни е неин член от 28 май 1994 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР