Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган връчи почетна грамота на министър Демерджиев

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев участва на специфична гала в президентския замък в столицата на Република Турция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На нея президентът Реджеп Ердоган награди представители на задграничните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните интервенции след тежкото земетресение. Президентът на Република Турция Реджеп Ердоган връчи благодарствена грамота на заместник-министър ръководителя и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в символ на признателност от страна на южната ни съседка за помощта, оказана от България след унищожителното земетресение.

 

От българска страна награден беше основен контрольор Петър Петров, шеф бранш „ Специализирани оперативни действия “ в РДПБЗН – Пловдив. Министър Демерджиев беше единственият министър от страна от Европейския съюз, който се включи в събитието. Той получи почетна грамота.

Министър Демерджиев отпътува за Турция със аероплан „ Спартан “ на българските Военновъздушни сили, с който бяха превозени и 3,5 тона филантропична помощ за потърпевшите от земетресението. Тя включва палатки, спални комплекти и други нужни движимости и материали. България е в непрекъсната подготвеност да реагира съгласно настояванията и потребностите на турската страна и нашите благоприятни условия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР