Русенци се включиха днес в петиция за публичност на доклада

...
Русенци се включиха днес в петиция за публичност на доклада
Коментари Харесай

Петиция събира подписи за публичност на доклада за система за измерване на въздуха

Русенци се включиха през днешния ден в петиция за гласност на отчета за системата за премерване на въздуха и нейното възстановяване. Инициативата е на Гражданско обединяване „ Дишай България “ и е ориентирана към министъра на околната среда и водите Петър Димитров.

В подписката се упорства Министерство на околната среда и водите и по-специално Изпълнителната организация по околна среда да разгласяват отчета, с който се откриват положението и проблемите на системата за премерване на въздуха в страната.



„ Всяка сходна информация, която касае здравето на хората, по закон е обществена, само че за жалост институциите отхвърлят да я разгласяват и не дават отговор на заявки за достъп до социална информация “, сподели за Българска национална телевизия Ивайло Попов от Екологично съдружие „ За земята “.

Той посочи, че представляваната от него организация води каузи за това и прави опити за публичен напън по тематиката. От там се съмняват, че не всички станции от системата за премерване на въздуха са ситуирани на подобаващите места и че не всяка от тях работи дейно.



Вчера подписката е гостувала във В.Търново. Утре ще бъде в Пловдив. Идеята е петицията да обхване по-големите градове на страната.

Снимки: Ралица Маринова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР