,,Заместник-министър на електронното управление Благовест Кирилов подава оставка. Мотивите, които

...
,,Заместник-министър на електронното управление Благовест Кирилов подава оставка. Мотивите, които
Коментари Харесай

Дясната ръка на Нинова изригна: Служебният кабинет се самоизобличи, че ще се намесва в изборите

,,Заместник-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов подава оставка. Мотивите, които разгласява: Има обаче неща, с които не мога да направя компромис. “ Това разгласи в персоналния си фейсбук политологът Калоян Методиев. Ето какво още написа той:
Заместник-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов подава оставка. Мотивите, които разгласява: “Има обаче неща, с които не мога да направя компромис. Една от главните задания, които си сложих преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече бистрота в “Информационно обслужване ” АД. За страдание, това не се случи. Пример за това е изборът за самостоятелни членове на борда на шефовете. Той не беше съгласуван с класирането в състезанието, извършен от Агенцията за обществените предприятия и надзор ” (Благовест Кирилов, 15.02.)
„ Информационно обслужване “ АД дава отговор директно за броенето на резултатите от изборите. Служебният зам.министър упреква служебният кабинет в закононарушения и корист с власт. Два доклара на ОССЕ демонстрираха, че служебният кабинет на Радев се е намесил в предходните избори.
Свидетелстват интернационалните организации и лични министри! Има ли към този момент някой, който се съмнява, че президентът се готви да се намеси и в идните избори? Има ли някой, който се съмнява в злоупотребите с власт на служебния кабинет и поредното разтрошаване на страната?

От пресслужбата на Министерски съвет по-късно потвърдиха новината:
„ Със заповед на премиера Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на електронното ръководство е освободен Благовест Кирилов. Той напуща поста по лично предпочитание. “, показват от там.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР