Заместник-кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова

...
Заместник-кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова
Коментари Харесай

Заместник-кметове на Стара Загора с участие в срещата на върха на Мрежата на балканските градове В40 в Атина

Заместник-кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова бяха част от първата работна среща на кметовете от Мрежата на балканските градове В40. По покана на кмета на Атина - Костас Бакоянис, тя се организира в гръцката столица. 

В събитието се включиха близо 80 градоначалници на балканския обитаеми места, а от българска страна имаше представители още на София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Кърджали и други. Това е първият огромен конгрес на Мрежата, след основаването ѝ в края на 2021 година по самодейност на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.
-->
По време на работното съвещание бяха показани доклади за активността на организацията през миналата една година. Представителите на локалното самоуправление одобриха още Стратегически документ за градска дипломация, както и План на Мрежата. Българските делегати организираха и редица двустранни срещи с задграничните си сътрудници.

Инициативата е построена върху разбирането, че положителното съдействие и връзка сред балканските градове ще докара до вероятности в разнообразни аспекти. Организацията цели да развива локалната народна власт, да бъде опора за мир и непоклатимост на Балканите.  

Мрежата на балканските градове B40 е стъпка към разширение и одобряване на партньорства, които дават опция за намиране на ефикасни местни решения на световните проблеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР