Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе сред посрещачите на

...
Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе сред посрещачите на
Коментари Харесай

За 11-та година подаръци от Германия за деца от Разград

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе измежду посрещачите на следващия тир от Германия с дарове за деца от Разград.

Инициативата се осъществя за 11-та година от немската фондация „ Света Филомена “, чийто сътрудник от българска страна е съдружие „ Одисея “, което е основано от Силвия Вълева и проф. Милена Вълева. Община Разград обичайно оказва подпомагане при реализацията на благотворителните начинания на неправителствената конструкция.

В разтоварването на 5 тона дарове през днешния ден се включиха чиновници от обществените услуги на територията на Община Разград.

Подаръците са закупени и опаковани от немски фамилии от град Ралбиц-Розентал, Саксония. Всяка кутия е с надпис, определящ възрастта и пола на детето, за което е предопределен подаръкът. Подаръците ще бъдат раздадени на деца от обществени услуги в Разград, както и на други деца от обществено слаби фамилии. В тира имаше и хигиенични материали и дезинфектанти, които ще бъдат предоставени на обществени услуги, както и 8 профилирани кревати за лежащо заболели, по 3 ще бъдат предоставени на Дома за остарели хора и Дома за възрасти хора с деменция, 2 ще останат за последващи дарения.

Г-жа Расим поздрави Силвия Вълева за дейната й активност във връзка с подкрепяне на хора в потребност, увери я, че има поддръжката на управлението на Община Разград при реализацията на положителните каузи, които инициира и прави.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР