Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев заедно с експерти от

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев заедно с експерти от
Коментари Харесай

В Разград започна подмяна на ударопоглъщаща настилка на 10 детски площадки

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев дружно с специалисти от отдел „ Опазване на околната среда “ извърши оглед на дейностите по замяна на компрометирана ударопоглъщаща настилка на 10 детски площадки в Разград.

Работниците от варненската компания „ Лебеди “ЕООД започнаха работа още в петък с подготвителни действия – премахване на остарялата настилка от компрометираните сектори. Тези действия продължиха и в събота и неделя, а от понеделник към този момент си слагат каучуковите гранули от новата настилка.

От компанията приканиха децата и техните родители да не се стъпва по обновените настилки до 24 часа след слагането им, до момента в който сместа се втвърди. Очаква се до края на седмицата работата им по десетте площадки да завърши, ще бъде актуализирана настилка с повърхност към 300 кв.м. Площадките, на които ще бъдат сложени нови настилки, са: на ул. „ Св. Климент “ и бл. „ Чавдар “; източно от ул. „ Св. Климент “106; до кръстовището на ул. „ Св. Климент “, „ Бачо Киро “ и „ Пирин “; ул. „ Абритус “13; междублоковото пространство в региона на бул. „ Странджа “ и ул. „ Бели Лом “60 – 2 площадки; междублоковото пространство на ул. „ Гаврил Кръстевич “24; бул. „ Васил Левски “36; междублоково пространство на бул. „ Бели Лом “51/53 и в междублоковото пространство до жк „ “Майстор Манол “ на ул. „ Перистър “3.

Заместник-кметът Добрин Добрев заяви, че на идващ стадий ще се подменят и детски уреди на 10 площадки – там, където най-често са получавани сигнали на жители или при инспекции от чиновници на Оперативна програма “Паркстрой “ са открити непоправими вреди. Това са площадките: до блок „ Пеньо Пенев в жк „ Бели Лом “ – 2 площадки – за 0-3 година и за 3-12 г.; до „ Юта маркет “ за деца 0-3 г.; блок „ Млади фамилии 2 “ – 2 площадки – за деца 0-3 и 3-12 г.; жк „ Лудогорие “ – 3-12 г.; жк „ Освобождение “ – зад Т Макс, 3-12 година ; на ул. „ Св.Климент “34 под ОУ “Отец Паисий “ – 3-12 г.; до обръщалото в кв. „ Водна централа “ – 2 площадки – 0-3 година и 3-12 година

Зам.-кметът Добрин Добрев посочи, че това е следващ стадий от обновяването на детските площадки в регионалния град, за което всяка година се отделя финансов запас, употребен за поправки и нови уреди в разнообразни региони на града на площадките, които в най-голяма степен се нуждаят от възобновяване. Очаква се при съществуване на финансов запас през идната година да завърши поетапното възобновяване на всички детски площадки в Разград.

Ръководството на Община Разград приканва и децата и възрастните да не разрешават увреждане на детските площадки, с цел да са те безвредни за потребление за игра от дребните поданици и посетители на Разград и да подават навреме сигнали при открито увреждане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР