Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна днес със

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна днес със
Коментари Харесай

Заместник-кметът Добрин Добрев се срещна със заместник-председателя на Българската федерация по колоездене Любослав Венков

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна през днешния ден със заместник-председателя на Българската федерация по колоездене Любослав Венков.

В срещата участваха и ръководителят на Съюзна контролна комисия “Спринт “ Мирослав Денев и треньорът и играч от клуба Мирослав Минчев. На срещата бяха разисквани опциите за обновяване на провеждането на Купа „ Разград “ по колоездене. Последното издание на надпреварата бе преди 10 години. За възобновяване му е належащо възстановяване на положението на Градския колодрум – както на пистата, по този начин и на постройката до нея. През последните години базата е обект на нападения от недобронамерени гости през нощта и осъмва с потрошени стъкла, има пробиви в огражденията – обясниха представителите на разградския клуб.

Заместник-кметът Добрин Добрев увери спортните деятели, че подобряването на спортната инфраструктура с устременост както към професионалния, по този начин и към всеобщия спорт, е измежду целите на общинското управление. Градският колодрум е включен в Плана за интегрирано развиване на Община Разград за интервала 2021-2027 година, бе част и от плана за реорганизация на Градския парк, за който обаче не бе открито финансиране. Сред концепциите е превръщането й в многофункционално спортно оборудване като на площадката в средата да има опция да се практикуват и други спортни действия, а на колодрума да се организират и културни събития.

Г-н Добрев разяснява, че сега се приготвя общинския бюджет за 2022 година и след посещаване на място в базата, може се реши какви средства ще са нужни за ремонтни работи, след осъществяването на които да е допустимо провеждането на съревнование като „ Купа „ Разград “. В взаимозависимост от цената може да се търси външно финансиране, а за дейностите, за които е допустимо, да се употребява и потенциалът на общинските предприятия.

Заместник-кметът Добрин Добрев запита какво финансиране получава Българската федерация по колоездене за поддръжка на спортните бази. В отговор господин Венков изясни, че подобен тип финансиране няма, работи се по планове, със спонсори, спомагат и общините. Обсъдена бе и опцията в идващ интервал Разград още веднъж да стане етапен град от Колоездачната обиколка на България – една от обичаните спортни прояви за разградчани до преди 10 години.

Г-н Венков поздрави управлението на Съюзна контролна комисия “Спринт “-Разград за дейната активност, както и за развиването на детско-юношеския спорт, сега в клуба се приготвят 12 деца. Изрази и задоволство от ангажираността на локалната власт към проблемите и развиването на спорта в Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР