Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, чийто ангажимент са населените

...
Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, чийто ангажимент са населените
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Асеновград Петров: „Съединението прави силата“, а силата е в нашите собствени ръце

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, чийто ангажимент са обитаемоте места в общината, сервира венци в две села във връзка 136-тата годишнина от Съединението на България. Той се поклони пред паметната плоча на участниците в Конушенската чета в Конуш (пред църквата), както и пред паметника на поп Ангел Чолаков в Новаково.

Петър Петров насочва привет към жителите на община Асеновград, който гласи: " На днешната паметна дата още веднъж отдаваме респект към всички тези наши прародители, които са саможертвали себе си, с цел да ни има нас през днешния ден, с цел да съществува обединена България. Благодарни сме за всички каузи, с които българските герои са
съдействали за съединението на Княжеството с Източна Румелия. Длъжни сме да пазим тяхната памет и да предаваме българската история на децата и внуците си, с цел да знаят и да помнят. А и те да описват за славното минало на страната ни. Да, факсимиле е да кажем, че тематиката за обединяването и за това, какъв брой сме единни като нация, е настояща и до през днешния ден. Но не трябва да пропуснем да го повторим и да го напомним, тъй като единствено по този начин може да просъществуваме като народ. Нека не забравяме, че „ Съединението прави силата ", а силата е в нашите лични ръце.

Ние сами чертаем бъдещето си и дефинираме ориста си. Нека бъдем положителни и състрадателни. Да си оказваме помощ и да се поддържаме. Нека сме обединени, с цел да има какво да оставим на поколенията след нас - нашето най-голямо благосъстояние - полезности, морал и доброта ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР