Заместник-главният прокурор Иван Гешев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура
Коментари Харесай

Шефът в КАТ-Габрово продавал незаконно кемпери за по над 100 000 лева!

Заместник-главният прокурор Иван Гешев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Ангел Кънев дадоха взаимна конференция по отношение на интервенцията на Министерство на вътрешните работи по неутрализирането на проведена незаконна група с присъединяване на чиновници от „ Пътна полиция “ в Габрово.

Според изнесената информация общо четирима души са взели участие в схемата за противозаконна продажба на първокласни коли, като единият от тях е управителен офицер в КАТ-Габрово. Става въпос за шеф на група „ МПС, водачи и административно-наказателна активност “.

Установените са общо четири лица – една жена, двама мъже, които не са длъжностни лица, и служителят на ОДМВР-Габрово. Трима от тях са арестувани, а четвъртото лице се търси с европейска заповед за арест.

"Събрани са данни за противозаконна продажба на повече от 4 скъпоструващи моторни транспортни средства – става въпрос за кемпери, които са за над 100 хиляди лева “, сподели още прокурор Кънев.

В автомобила на офицера с управителни функционалности в КАТ-Габрово са открити общо 20 банкноти от по 100 лв. и 66 банкноти от по 20 лв. или общо 3320 лв.. Върху банкнотите са открити отпечатъците на ръководителя на проведената незаконна група.

По непотвърдена информация на Министерство на вътрешните работи, забърканият в схемата за крадене на коли върховен служител на реда и брачната половинка му са в дългогодишни близки фамилни връзки с ръководителя на проведената незаконна група и неговата брачна половинка.

Гешев и Кънев обясниха в детайли и механизма на схемата:

Групата е работила, намирайки сложени лица, които против ниско възнаграждение са извеждани в Германия и с същински български и задгранични документи им се основава трудов контракт там, въз основа който получават скъпите коли. След даването на автомобила, той се транспортира до гараж в България, където се смъкват всички GPS проследяващи устройства и се пренабиват номерата на рамата.

Автомобилите са продавани на добросъвестни жители, нямащи визия за незаконната скица. Клиентът даже не допуска, че ще му бъде възложен краден автомобил с пренабити номера на рамата. Винаги става въпрос за нает автомобил или автомобил, закупен на лизинг от компания в Германия.

С някои от клиентите се е работело по предварителна поръчка за доставянето на избран автомобил - българският покупател задава мечтаните условия - марка, модел, мощ, година на произвеждане и така нататък, плащайки капаро в размер на няколко хиляди евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР