Заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс пристигна

...
Заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс пристигна
Коментари Харесай

Зам.-генералният секретар на ООН на четиридневно посещение в Украйна


Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс дойде през днешния ден на четиридневно посещаване в Украйна, заяви Ройтерс. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8539
Украйна е в конкуренция с времето да възвърне енергийната си инфраструктура. По данни на Киев половината от украинската енергийна инфраструктура е разрушена при съветските въздушни удари. 

Грифитс ще посети южния украински град Николаев, както и намиращия се на фронтовата линия град Херсон, заяви Организация на обединените нации. 

В Херсон, който бе отвоюван от съветските сили на 11 ноември след към девет месеца на съветска окупация, Грифитс ще се запознае с процеса за създаване на топли  " убежища " за жителите, в случай че те останат без отопление, електричество или вода, посочи интернационалната организация.

Тя показва, че близо 18 милиона души - т.е. към 40 % от популацията на Украйна, се нуждаят от филантропична помощ. Руските офанзиви против инфраструктурни обекти оставят " милиони хора без опция да отопляват домовете си, без достъп до чиста вода и електричество, а в това време настава мразовита зима ", показва още Организация на обединените нации. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР