Полицията в Берлин се подготвя за нови протести днес в

...
Полицията в Берлин се подготвя за нови протести днес в
Коментари Харесай

Полицията се готви за нови протести срещу завод на Тесла край Берлин

Полицията в Берлин се приготвя за нови митинги през днешния ден в град Грюнхайде наоколо до немската столица, където нощес се стигна до принуждение при митинг против проектите за разширение на цех на " Тесла ", заяви ДПА.

Представител на силите на реда съобщи, че вчерашните акции са взети поради при актуалното оперативно обмисляне. Активистите възнамеряват нови дейности през почивните дни.

Планира се през днешния ден по пладне протестиращите да преминат от близката гара " Фангшлойсе "  към обекта на " Тесла ".

Снощи на няколко пъти протестиращи и полиция влязоха в сблъскване. Силите на реда използваха палки и пикантен спрей. Според тях са потърпевши няколко участници в митинга и 21 служители на реда. Задържаните са 16 души. На място бяха докарани водни оръдия и бронетранспортьор, само че не бяха употребявани.

Представители на протестиращите групи подлагаха на критика " непропорционално бруталните "  действия на полицията.

По време на проява през вчерашния ден няколко деятели са се пробвали да влязат в пространствата на фабриката на " Тесла ", само че са съумели да прескочат оградата на фабричната площадка. Според полицията им е било попречено да влязат на територията на завода.

На близкото летище " Нойхарденберг "  демонстранти са съумели да обхванат, задействали са пиротехника и са развалили транспортни средства на " Тесла ". Полицията се е пробвала да отбрани този регион, само че размерът на летището я затруднява.

Отправна точка на митингите беше протестният лагер, основан покрай автомобилния цех в Грюнхайде. Активисти остават там в къщички на дърветата от края на февруари, с цел да стачкуват против плануваното разширение на обекта на " Тесла " и изсичането на гората.

Полицията желае къщите на дърветата да бъдат демонтирани. Води се правосъден спор. От сряда насам съперниците на " Тесла " приканват за дни на деяние против производителя на коли, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР