„Замъкът на греха в Равадиново укрива данъци Бившият висаджия Георги

...
„Замъкът на греха в Равадиново укрива данъци Бившият висаджия Георги
Коментари Харесай

Кич, чалга и рекет

„ Замъкът на прегрешението " в Равадиново укрива налози

Бившият висаджия Георги Тумпалов-Тумпала върти подозрителен туристически бизнес край созополското село Равадиново, демонстрира следствие на „ Галерия ". Той е притежател на единствения палат по Черноморието, който локалните назовават „ Замък на прегрешението ".
Хотелиери приканват управляващите да проверяват милионера, защото чиновниците на кичозния атракцион не издавали касови бележки на посетителите при влизане. Казвали, че апаратите им са развалени и непосредствено прибирали таксата от 20 лв..
„ Това не е пропуск на служащите, а умишлено разпореждане от шефа им. По този метод той укрива налози ", разясняват осведомени с дейностите на богаташа. Проверка откри, че за 2016 година неговата компания „ Ренесанс " ЕООД е заявила пред Национална агенция за приходите 541 хиляди лева Пред хората от обкръжението си обаче се хвалел, че изкарва по 60 хиляди лева дневно, което

прави 21 600 000 лева годишно.

Местните се питат от кое място Георги Тумпалов, който в мутренските години е бил непосредствен до представителя на ВИС Георги Николов - Мечката, а по-късно и до самия необут на групировката Васил Илиев, е намерил пари, с цел да построи подобен дворец.
„ Замъкът " разполага с частен зоопарк, в който има екзотични животни, като черни лебеди и лисици. В Равадиново се приказва, че скандалният предприемач няма лиценз за развъждането им.

През 2009 година на градежа на атракциона е натрапен запор след обвиняване против Тумпала за рекет. Той беше разследван за това, че с изнудване е лишил 5-етажна къща на семейство ресторантьори от курорта Свети Влас и ги пратил да живеят в циганска колиба. Тогава босът се

опитал да изпързаля именития футболист Христо Стоичков

като му продаде запорирания парцел за 5 млн. лева Щом научил, Камата буен и изрично отказал да финансира „ Замъка ". Скандалният баровец ужасно закъсал и почнал да се моли на кого ли не за нужните му 2 млн. лева, с цел да приключи градежа. Уверявал всички, че ще уреди запорът да падне. Обърнал се даже към Маргините и братя Диневи за заем, само че и те го отрязали. Историята мълчи кой в последна сметка му е услужил.

Хора в региона настояват, че Тумпала и до през днешния ден си живее по мутренски - заобиколен от манекенки и чалга певици. Говори се, че съумял да съблазни и фолкаджийката Соня Немска.

Георги Тумпалов не се слави като изключително непретенциозен. Първото нещо, което всеки вижда, когато отвори интернет страницата на „ Замъка ", е бюст на боса, облечен с тежки аристократични одежди и подписан с думите: „ Грешнико, какво направи, по какъв начин живя? Направих Замък с езеро и две положителни деца ".

Един от синовете на Георги - Костадин Тумпалов, по сходство на татко си, също завъртя бизнес с атракциони. На 22 юли той отвори голям аквапарк. Експерти прецизират, че

„ Замъкът " и аквапаркът са издигнати върху остарялото бунище на Равадиново.

Неотдавнашни проучвания са посочили, че подпочвената вода в региона, с която ще бъдат цялостни басейните на Костадин Тумпалов, е екологично нечиста и токсична.

Въпреки това увеселителният парк отвори порти. Местните не престават да се питат за какво нито една институция не спря градежа макар заплахата от болести поради мръсната вода.

Автор: Николай Димитров, в. Галерия

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР