Зам.-председателят Върховния касационен съд (ВКС) Галина Захарова е приканила с

...
Зам.-председателят Върховния касационен съд (ВКС) Галина Захарова е приканила с
Коментари Харесай

ВКС призова член на ВСС да се извини за обидна реплика към магистрати

Зам.-председателят Върховния касационен съд (ВКС) Галина Захарова е приканила с писмо члена на Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Новански да се извини на правосъдния състав, постановил решението по делото против съдията от Раднево Люба Петрова, оповестиха от пресцентъра на Върховен касационен съд.

През април състав от висши съдии я осъди дефинитивно на пробация, откакто реши, че постановената преди този момент от два правосъдни състава условна присъда от 1 година затвор е прекомерно висока. Обвинението беше за документно закононарушение - измислила несъстояло се правосъдно съвещание (подробности четете по-надолу).

Причината за писмото на Захарова, която управлява Наказателната гилдия на съда, е изявление на Новански на съвещание на съдийската гилдия от 25 юни, на което е обсъждано проекторешение за възобновяване на Петрова на служба " арбитър ". От Върховен касационен съд прецизират, че цялостният стенографски протокол от съвещанието още не е оповестен, само че се базират на медийни информации, които цитират репликата на Новански. По мотив присъдата на Върховен касационен съд той споделя, че " в естествените страни " при такава обстановка " би трябвало да се изсипе един камион прахуляк за пране пред Съдебната палата, с цел да се изперат нечии съвести " .

 КЗД: Думите на прокурор Гешев Виж още КЗД: Думите на прокурор Гешев " и ромите по този начин вършат " не са дискриминация
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР