Зам.-министър на околната среда Красимир Живков, който бе задържан заради участие

...
Зам.-министър на околната среда Красимир Живков, който бе задържан заради участие
Коментари Харесай

Борисов: Всеки бизнесмен може да си напише списък и да си го сложи в касата

 Зам.-министър на околната среда Красимир Живков, който бе арестуван заради участие в незаконна скица за преправка на отпадък, ще бъде заменен още в понеделник заран. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дойде на ревизия на стратегически обекти в Бургас и Поморие. Той е съпроводен от финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков.

" Разпоредил съм на министър Емил Димитров в 8 ч. в понеделник да е подготвен с оферти за мястото му. ГЕРБ ще бъде безкомпромисна ", безапелационен бе Борисов.

По отношение на разпространяване от прокуратурата лист с имена, открит на гърба на фотография в дома на предприемача Атанас Бобоков, министър председателят съобщи:

" Всеки предприемач може да си напише лист и да си го постави в касата. И аз мога да кажа - за кмета на Поморие - 1000 лева, за Горанов - 2000, за Нанков - 3000. Аз не желая да разясня, арестуваният да каже какъв е този лист. Когато правеха добър бизнес съм им откривал фабрики. По рисковите боклуци са ДАНС и прокуратурата започнаха работа още преди локалните избори. Всеки би трябвало да се сърди самичък на себе си ".

Попитан от публицисти дали ще върне Цветанов в ГЕРБ, откакто стана ясно, че няма да му бъде търсена наказателна отговорност за " Апартамeнтгейт ", министър председателят изясни, че връщането на някогашната му дясна ръка в партията е невероятно, защото тя си има личен път, а Цветанов бил афектиран, откакто бил обвинен, а по-късно станало ясно, че не е отговорен.

" Цветан Цветанов най-вероятно ще направи собствен политически план, той това го може, поисквам му триумф. И ние съжаляваме, че го отстранихме ", добави Борисов.

Премиерът първо направи инспекция на строителството на " Арена Бургас " дружно с кмета Димитър Николов. Спортната зала е без аналог за България и е разграничена функционално на четири подобекта - съществена зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и други, включително концерти, конференции и конгреси, дребна зала с потенциал 1500 души, подготвителна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.

След това Борисов инспектира по какъв начин върви построяването на обхода на Поморие, който е последната част от разширението на пътя Бургас-Слънчев Бряг.

Според премиера до 30-тина дни обходът ще е подготвен. Той съставлява към 6-км права, част от пътя Бургас-Слънчев бряг като за плана страната е отпуснала над 20 млн. лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР