Заложните къщи са претъпкани с бижута, часовници, смартфони, лаптопи и

...
Заложните къщи са претъпкани с бижута, часовници, смартфони, лаптопи и
Коментари Харесай

Хиляди българи залагат коледните си подаръци, за да платят сметките или да погасят кредити

Заложните къщи са препълнени с бижута, часовници, смарт телефони, преносими компютри и най-различни движимости, които хората " продават ", с цел да вържат двата края. Това откри инспекция, направена от в. " Телеграф ". 
Оказва се, че през януари хиляди българи са принудени да залагат коледните си дарове, с цел да платят сметките или да погасят бърз заем, който са изтеглили преди празниците. Големите вериги, които кредитират против залог, са заредени до спукване и чакат да изложат примамливите артикули на тезгяха. В същото време множеството клиенти се надяват да съумеят да изплатят нещата си, преди срокът да е изминал.
" Факт е, че през януари има повече работа, даже и за по-малки обекти като нашия. Много сътрудници минават краткотрайно на 24-часов режим на обслужване. Тенденцията е при започване на годината да получаваме по-хубави
залози, нови движимости, неща, които са още в гаранция. Това е добре, както за хората, тъй като получават повече пари, по този начин и за нас, тъй като имаме по-голяма облага ", споделя Митко, който работи в столична заложна къща. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР