Залата на първия етаж на Бургаската художествена галерия Петко Задгорски

...
Залата на първия етаж на Бургаската художествена галерия Петко Задгорски
Коментари Харесай

Живко Иванов посрещна юбилея си с изложба

Залата на първия етаж на Бургаската художествена изложба " Петко Задгорски " се оказа тясна за всички искащи да посетят откриването на новата галерия на Живко Иванов, с която бургаският художник отбелязва своята 70-а годишнина, заяви Българска телеграфна агенция.
Откриването на експозицията бе почетено от другари и десетки фенове на неговото изкуство. Директорът на галерията Георги Динев напомни, че последната галерия на художника в галерията е била във връзка 60-ия му празник и го дефинира като " най-емоционалния сега художник, нюанс и живописец в града ". Той цитира и думите на поета Недялко Йорданов, включени в текста от каталога към изложбата, съгласно които той е художник в чистия му тип, който съумява да се устоя от своето изкуство. Самият Йорданов разяснява, че до момента в който човек си мисли, че остарява, когато става на 30, 40 или 50 години, то след 60 осъзнава, че всичко в този момент стартира, а на 70 си споделя: " Достигнеш ли върха, продължавай нагоре ".
" Когато някой каже, че ставам на 70, като че ли приказва за различен човек. Това са доста години, само че мисля, че в картините си проличава, че не са чак толкоз старешки. Познавам и 40-годишни хора, които са по-големи старци от мен. Всичко е в духа ", споделя в изявление за Българска телеграфна агенция Живко Иванов. Той добави, че огромна част от картините, включени в нея, са рисувани безусловно до последния миг. На въпрос дали въпреки всичко нещо се трансформира с възрастта, той разяснява: " Забавата от рисуването я има. Развивам се, само че като цяло си остава този каламбур, който ми харесва ", визирайки огромното стълпотворение от хора пред галерията.
" Правя тази галерия като подарък, с цел да станат по-цветни всички мои другари от Бургас и да им доставя наслаждение. Бургазлия съм и постоянно го наблягам. Имам над 70 независими изложения, в това число в чужбина, само че най ми е добре, когато върша галерия вкъщи ", съобщи още Живко Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР