Закуската е най-важното хранене за деня и е задължителна не

...
Закуската е най-важното хранене за деня и е задължителна не
Коментари Харесай

Този продукт на закуска ще ви предпази от диабет

Закуската е най-важното хранене за деня и е наложителна освен с цел да ни зареди с сила, а и да защищити здравето ни от някои съществени болести като диабет.

Според ново изследване по чаша прясно мляко всяка заран ще ви защищити от диабет вид 2. Освен това млякото на закуска потиска апетита, тъй че да хапнете по-малко на обяд и да отслабнете.

Изследванията са посочили, че прясното мляко намалява равнищата на кръвната захар, а това понижава риска от поява на диабет.

Установено е също, че пиенето на мляко за закуска спомага за по-бавното храносмилане и даже да сте хапнали закуска с по-високо наличие на въглехидрати, равнищата на кръвна захар ще останат ниски.

Това се дължи на обстоятелството, че в млякото се съдържат характерни протеини, които провокират освобождението на гастро хормони. Те забавят храносмилането, глюкозата в кръвта спада, а равнищата на кръвна захар са ниски.

Високите равнища на протеини карат хората да се усещат сити за по-дълго време и по тази причина повече протеини на закуска са целесъобразни, в случай че желаете да се разделите с някои непотребен кг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР