Закуската е най-важното хранене за деня. Чувате това постоянно, нали?

...
Закуската е най-важното хранене за деня. Чувате това постоянно, нали?
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото Ви, ако започнете да ядете овес всеки ден

Закуската е най-важното хранене за деня. Чувате това непрекъснато, нали? Диетолозите и лекарите не стопират да предлагат овесена каша заран за закуска. И вие знаете, че работи! Например, тя може да помогне за понижаване на риска от сърдечни болести.

Ще ви представим 8 аргументи за това за какво би трябвало да започнете да ядете овес всеки ден.

Овесът би трябвало да бъде първокачествен, екологичен и незамърсен и непознати частици. За да разнообразите усета на овесена каша, прибавете към сместа пресни плодове, ядки, канела, сметана или нискомаслено кисело мляко.

1. Ще имате по-хубава кожа

Овесената каша е идеална за лекуване на възпалителни положения, като екзема, а също и за здрава кожа. Уникалните свойства на овесената каша се дължат на съществуването на огромно многообразие от витамини и микроелементи в състава на овеса. Цинкът оказва помощ да се почисти кожата и да се отстранен токсините и другите нездравословни субстанции. Той също дейно стеснява порите и има подмладяващ резултат. Желязото е един от най-важните детайли за храненето и насищането на влага в клетките на кожата. Манганът отстранява отока и възпалението и също по този начин подкрепя бързото изцеление на кожата след рани, натъртвания, изгаряния и други микроранявания. Магнезият възстановява кръвообращението и обезпечава видимо възобновяване на клетките на кожата.

2. Вашите мускули ще получат повече протеини

Една порция или към 8 супени лъжици овесена каша дава на тялото 15% от целесъобразното на ден количество протеин. Не забравяйте за витамин Е, антиоксидантите и глутамина, които оказват помощ за по-бързо възобновяване на мускулните нишки.

3. Високи равнища на антиоксиданти

Овесът е богат на антиоксиданти - един от тях е Avenanthramides - който оказва помощ при сърбеж, инфектиране и кръвно налягане. Те съдържат бета-глюкан, който намалява кръвната захар. Техният резултат се ускорява с съществуването на витамин С.

4. Ще бъдете доста енергични

Овесената каша е богата на въглехидрати и обезпечава повече сила за тялото. Препоръчва се да се употребява леко изсъхнал овес, защото ще се чувствате сити за по-дълго време, като няма да имате потребност от други храни.

5. Ще отслабнете
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР