Закуската е най-важният хранителен прием и това не е новина,

...
Закуската е най-важният хранителен прием и това не е новина,
Коментари Харесай

Забраните на идеалната закуска

Закуската е най-важният хранителен банкет и това не е вест, само че все пак огромна част от хората я подценяват и небрежно изпиват едно утринно кафе.

Първото им хранене нормално е обядът. Преди това, в случай че ги е налегнал вълчи апетит, може да хапнат един сандвич, едвам залъжат глада. Но има няколко съществени забрани на идеалната закуска, която е гаранция за съвършен и потребен ден.

Най-важната и най-категоричната възбрана е в никакъв случай да не пропускате закуската. Тя дава мощен подтик на вашия метаболизъм, който се е забавил по време на съня.

 Закуска в Леглото

По този метод закуската ви оказва помощ да поддържате едно и също тегло и даже спомага за отслабването. Затова в никакъв случай не отлагайте първото хранене за обяд.

Сутрин хапнете нещо вкусно и хранително, което ще ви зареди с задоволително сила. Втората възбрана е да не отлагате закуската. Трябва да я консумирате не по-късно от час след събуждането.

Допустимо изключение е утринната ви подготовка, само че и преди нея би трябвало да хапнете нещо малко. След тренировката – не по-рано от 30 минути и не по-късно от два часа след нея – закусете с добра порция въглехидрати и белтъчини.

 Здравословна Закуска

Не забравяйте и за влакнините, които оказват помощ за поддържането на чувството за задоволеност дълго време. Сладкият кроасан за закуска единствено ще ви накара да поискате след 10 минути още един.

Наблегнете на пълнозърнестите филийки с пуешко месо, порция мюсли с мляко и плодове, овесени ядки с канела и лешници, омлет със зеленчуци или йогурт с плодове.

Третата и последна възбрана на идеалната закуска е да внимавате с кафето. Една чаша кафе на ден понижава риска от разнообразни болести.

Но в случай че пиете повече от три чаши на ден, това се отразява на нервната ви система, провокира възприятие за паника. Ако сте привикнали заран да изпивате две чаши кафе, заменете едната със зелен чай, който е богат на антиоксиданти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР