Закуската – първото и най-важно хранене за деня, е идеален

...
Закуската – първото и най-важно хранене за деня, е идеален
Коментари Харесай

Как да отслабнем със закуска

Закуската – първото и най-важно хранене за деня, е съвършен инструмент за намаляване. Трябва единствено да се съблюдават няколко елементарни правила.

Калории

Закуската би трябвало да съдържа сред 300 и 400 калории. Ако пробвате да отслабнете, старайте се в закуската ви да има сред 300 и 350 калории. Ако желаете да запазите тежестта си и упражнявате, закуската би трябвало да съдържа сред 350 и 400 калории.

Въглехидрати

Около 45-55% от калориите би трябвало да бъдат от въглехидрати, което значи към 40-50 грама въглехидрати. Избягвайте храните с прекомерно доста захар или бяло брашно. Наблягайте на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Протеини

Между 15 и 20% от закуската би трябвало да бъдат протеини, което значи от 13 до 20 грама. Достатъчното количество протеини е значимо за поддържането на здравословен метод на живот. Най-популярните източници на протеин са яйцата, млякото, млечните артикули, ядки, пълнозърнести храни.

Мазнини

Те би трябвало да са към 10-15 грама, което е към 30% от закуската ви. Избягвайте наситените мазнини като бекон и сирене и приемайте мононенаситени мазнини - зехтин, ядки, авокадо и така нататък

Фибри

Препоръчителната доза е 25 грама фибри, което са 25% от закуската. Горски плодове, круши, ябълки, зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни са най-хубавите източници на фибри.

Захари

Те не би трябвало да надвишават 36 грама. Когато добавяте захар или подсладители в напитките си, старайте се да не слагате повече от 6 грама, което е към лъжичка и половина.

Време

Идеалният вид е да закусвате е 30-60 минути след пробуждане. Ако сте от хората, които не обичат да се хранят незабавно, откакто се разсънят, може да разделите закуската си на две елементи. Хапнете нещо малко, откакто се разсъните и изяжте останалата част след час и половина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР